ARQUITECTURA MODERNISTA és un projecte de VALENTÍ PONS TOUJOUSE, investigador del modernisme i de l'arquitectura dels segles XIX-XX.

El 2004 Valentí Pons va publicar el primer “Inventari General del Modernisme” a través de la Càtedra Gaudí en ell es volien recollir les diferents edificacions modernistes, arquitectura funerària, botigues i arquitectura efímera en aquest estil que s'havien creat a l'Estat Espanyol i aquelles que arquitectes/mestres d'obra que es van titular o néixer a Espanya van fer a l'estranger, com ara Cuba, Argentina, etc.

El 2006 Ediciones del Serbal va publicar una segona edició revisada i ampliada.

Fruit de consultes en diferents arxius, hemeroteques i diferents publicacions aquest treball s'ha revisat de nou i s'ha vist ampliat, amb la qual cosa s'ha cregut adient presentar-lo en el present web, fent-lo més accessible a tots els interessats en el tema, investigadors i estudiants.

És un projecte obert on qualsevol pot trametre fotografies o informació, la qual serà estudiada i, donat el cas, publicada.

Voldria agrair les col·laboracions de Victoria Iturbe, qui m'ha acompanyat en totes les rutes modernistes; a l'Albert Esteves, Joan Sánchez Sabé i Dolors Espigares, de la Fundació per a la Difusió del Patrimoni Monumental Català (poblesdecatalunya.cat), que han fet possible tirar endavant aquest projecte a Internet i a Javier Romeu, Joan Bassegoda, Josep Casamartina, Guillermo Cegarra Beltrí, Óscar da Rocha Aranda i Ricardo Muñoz Fajardo, investigadors i apassionats en el tema, amb els quals hem compartit estones ‘descobrint’ obres noves, noms d'autors i compartint fotografies.Mapa general
No està autoritzada la reproducció d’imatges o continguts sense el consentiment exprés de l'autor
Qui som? - Avís Legal - Política de privacitat - Política de cookies